Inbraak botenloods

slider gebouw

YERSEKE De Zeeverkenners van scouting Ridder Boudewijngroep uit Yerseke zijn de dupe geworden van een inbraak in de botenloods van het clubgebouw aan de Burenpolderweg. Daarbij zijn veel waardevolle spullen gestolen, zoals buitenboordmotoren, een laskar en diverse kleinere apparatuur en gereedschap zoals slijptollen. De gestolen goederen vertegenwoordigen een waarde van enkele duizenden euro’s.

Een inbraak komt natuurlijk nooit goed uit, maar het moment is wel extra vervelend. De vijf stalen vletten van de scoutinggroep liggen momenteel in de botenloods voor het jaarlijkse onderhoud. Ook dit jaar stonden er diverse onderhoudswerkzaamheden op de planning. Goed onderhoud is belangrijk zodat de zeeverkenners vanaf komend voorjaar weer veilige kunnen zeilen en roeien op de Oosterschelde.

De diefstal van de buitenboordmotoren is ook buitengewoon vervelend. Die werd door de leiding van de Zeeverkenners gebruikt om met één van de vletjes tijdens activiteiten een oogje in het zeil te kunnen houden en zo nodig snel te kunnen ingrijpen.

De inbraak is ongeveer twee weken geleden gepleegd. De dieven maakten aan de zijkant van het terrein een gat in het hek. Daarna forceerden de deuren van de botenloods. Door een gat in het hekwerk aan de voorkant te maken, zijn de spullen waarschijnlijk in een auto of busje geladen. De scouts roepen mensen op die eventueel iets verdachts hebben gezien zich te melden.

Reacties zijn gesloten.